You are here!!


Slik kan musikk påvirke kropp og sinn

Musikk kan ha en positiv virkning på oss, samme om det er snakk om elektronisk musikk, klassisk, jazz eller rock. Musikk kan være beroligende eller stimulerende, avhengig av typen. Det finnes bevis på at musikk faktisk fører til en indre harmonisk følelse. Det demper det daglige maset, fjerner noe av anspentheten og reduserer stress. Et rolig musikktempo har en positiv virkning på hjerteslagene våre og roer ned åndedrettet. Etter en intens dag på jobben, med mye arbeid foran datamaskinen og mange mennesker, så er det spesielt behagelig å roe ned med musikk på hjemveien eller hjemme. Hele familien drar nytte av musikk som nytes i fellesskap.

Musikk forbedrer humøret

Musikk kan fjerne et dårlig humør og gi deg en vitamininnsprøyting når du føler deg nede. Den gode følelsen vi får når vi hører på musikk, kan faktisk øke hjernens utskillelse av dopamin, gledeshormonet. Hjernen regulerer på denne måten negative følelser og gjør oss gladere. Hvis tenåringen din påstår at favorittmusikken hans gjør ham lykkelig, så er det sant. Musikk, spesielt basslyder, gir en følelse av makt og øker selvtilliten*. Det virker også positivt inn på trening. Hvis du lytter til musikk mens du løper, glemmer du kanskje muskelsmertene. Løpingen virker enklere, som om du flyr av gårde.

Musikk gjør deg mer effektiv

Rytme stimulerer og kan gi deg energi og mot til å overvinne en spesifikk oppgave. En søt melodi, helst instrumental ettersom en vokalist kan virke distraherende, er et godt redskap for å bedre konsentrasjonen. Noen foretrekker elektronisk jazz, andre klassisk. Hvis du lytter til musikk på jobb, blir du kanskje mindre forstyrret av e-poster, Facebook eller samtaler i nærheten. Du klarer å fokusere bedre, blir mer oppgaveorientert og effektiv.

KANSKJE DU OGSÅ LIKER