You are here!!


Slik får du mest mulig ut av din kreativitet

Det er svært nyttig å være kreativ i forbindelse med jobb og fritid. Det lar deg tenke utenfor boksen, finne løsninger på tilsynelatende uløselige problemer, og det tilfører originalitet. Her er noen forslag til hvordan du kan utnytte din kreativitet på jobb og hjemme.

Kreativitet på jobb

Forskjellen mellom fantasi og kreativitet er å handle på bakgrunn av idéer. Det finnes ingen bedre plass å være kreativ enn på jobb, ettersom kollegaer og klienter vil sette pris på og få fordeler av din kreative skaperevne!

Sørg for at ditt arbeidsmiljø fremmer kreativiteten. Hva betyr det? Godt lys og komfortable omgivelser virker positivt inn på kreativiteten. Ta korte, regelmessige pauser for å gi hjernen nødvendig hvile, og la idéene komme naturlig.

Hvis du er presset av en kort deadline, så sett på en alarm, ta av deg klokka, legg vekk telefonen og fortell kollegaene dine at du trenger litt tid for deg selv. Når du ikke ser sekundene tikke av gårde og ingen henger over deg, så forsvinner noe av stresset, hjernen slapper av og fantasien tar over.

Kreativitet hjemme

Fritid er når du virkelig kan slippe løs kreativiteten uten å måtte fokusere på jobb. Skriv ned ti forskjellige idéer når du har tid til det, og slipp løs kreativiteten. Idéene kan være hva som helst: hvordan feire en venns bursdag, ulike metoder for å bruke en binders (en studie benyttet denne testen for å evaluere kreativitet). Tenk på det som oppvarming for dine egen fantasi!

Du kan få gjort mye kreativt med nye hobbyer. I nye og stimulerende situasjoner blir hjernen utfordret. Nye aktiviteter kan være fotografering, lære å bruke et musikkinstrument eller teste en ny og vanskelig matoppskrift.

Når du utfordrer deg selv, må du sørge for at du ikke faller inn i en trygg rutine. Gjør oppgavene litt vanskelige. Kan du lage en velsmakende middag med kun fem ingredienser? Klarer du å lage en skisse av alle personene du så på toget i dag? Prøv å beskrive hvert familiemedlem med kun ett ord. Disse små lekene med klare restriksjoner tvinger hjernen din til å fokusere, huske, fantasere og tenke.

Sørg for å få nok søvn hver natt, slik at hjernen din er uthvilt og klar til dyst. Lite søvn gjør deg omtåket og ufokusert om morgenen, noe som ikke fremmer fantasien! En god natts søvn og tilstrekkelig med væske, er den perfekte oppskriften for et kreativt sinn, både hjemme og på jobb.

Føler du deg inspirert? La kreativiteten flomme!

KANSKJE DU OGSÅ LIKER