You are here!!


Hvordan vise frem ditt potensial på jobb

Du er suksessrik på jobb. For å komme opp og frem, er det også viktig at dine kollegaer og klienter setter pris på dette og ser potensialet ditt. Du kan fremme din egen karriere ved å få anerkjennelse for ditt potensial, og du vil oppdage at du da får mer driv til å oppnå dine mål!

Vær til stede

Det er viktig å være til stede både fysisk og psykisk. Dette gjelder på møter og i enhver profesjonell samtale. Hvis du blir bedt om å delta på et møte som ikke egentlig gjelder deg, prøv likevel å være der. Det enkle faktum at du er til stede, vil bli lagt merke til og satt pris på. Utfordre deg selv til å kommentere minst én gang per møte. Selv om du bare stiller et spørsmål eller gir noen et kompliment for et innlegg, så viser dette interesse og engasjement. Dette vil kollegaene dine bevisst (eller ubevisst) både anerkjenne og beundre.

Følg opp

Regelmessig oppfølging er viktig av to grunner. For det første kan klienten/kollegaen din være misfornøyd med deler av jobben du har gjort. Hvis du følger opp, vil du umiddelbart få vite om dette og kan håndtere det før det blir et problem. For det andre kan oppfølging vise klienten/kollegaen din at du jobber effektivt og godt.

Vær positiv

Det er ikke alltid like enkelt å være positiv, men en entusiastisk stå-på-vilje sikrer at kollegaene dine liker å jobbe sammen med deg. Det kan dessuten ha en positiv effekt på din sinnstilstand.

Vis frem lederegenskapene dine

Lederskap handler aldri om teknologi – det handler alltid om mennesker. Lederskap handler i stor grad om personalledelse. Vis frem dine diplomatiske ferdigheter og lederegenskaper ved å veilede yngre kollegaer. Som rollemodell vil du ikke bare få deres respekt, men andre kollegaer vil også legge merke til dine anstrengelser og naturlige lederskap.

Vær en lagspiller

Det er viktig å være en god leder for å vise frem ditt potensial på arbeidsplassen. Det er derimot like så viktig at du viser at du klarer å samarbeide med andre. Lytt til andres meninger, og unngå negativ kritikk. Gratuler lagkameratene dine ved felles suksess, hvis mulig. De kommer til å huske det.

Vær kreativ

Du er en innsiktsfull og kreativ person. Sørg for at kollegaene dine oppdager dette! Hvis det oppstår problemer, kan det være en anledning til å benytte dine ferdigheter og finne en løsning før alle andre. Noen ganger hjelper det å tenke utenfor boksen, og dine kreative anstrengelser for å løse et tilbakeslag, vil bli lagt merke til. Du kan også bruke din kreativitet til å forbedre arbeidsflyten, øke effektiviteten og fremme visse arbeidsprosesser. Når du bruker tid og krefter på å gjøre andres arbeidsdag enklere og mer effektiv, så vil kollegaene dine sette pris på det.

KANSKJE DU OGSÅ LIKER