You are here!!


Hvor får du din indre styrke fra?

Dagene kan virke uendelig lange når man sjonglerer med jobb, familie og et sosialt liv. Folk takler motgang forskjellig. Noen bryter sammen, mens andre klarer å tenke positivt uansett. Hva er hemmeligheten til disse supermenneskene? Er de født slik? Finnes det en magisk oppskrift? Nei, de har lært seg å omfavne utfordringer, være positive og proaktive gjennom indre styrke. Den gode nyheten er at vi alle har evnen til å hente frem positiv energi.

Vær åpen for nye muligheter

Vi har alle ulike avslappingsmetoder, som salsadansing, turer i skog og mark eller matlaging. Dessverre kan en travel hverdag føre til at vi utsetter eller glemmer disse små fornøyelsene. Derfor er det spesielt viktig å finne en bedre balanse i livet og få tilbake noe av gleden. Noen ganger vet vi hva vi har lyst til å gjøre, som å tilbringe mer tid sammen med familie og venner eller avreagere med en god treningsøkt. Du kan bli mer åpen for nye muligheter gjennom en bekymringsløs holdning. Bruk din indre energi, og test forskjellige aktiviteter hver uke. Før eller senere vil du finne den som gjør hverdagen litt lettere. Og hvis denne favorittaktiviteten er en som du allerede er god på, så er det bare en fordel!

Ikke vær så selvkritisk

Selv den mest positive personen kan noen ganger være plaget av indre tvil. Det er umulig å tømme hodet helt for tanker, samme hva enkelte sier. Det finnes derimot metoder som gjør det enklere å tenke positivt. Sett ting i perspektiv, som f.eks.: Datteren din har riktignok fått en elendig karakter, men hun er stort sett en utmerket student. Dessuten har du nå fått en glimrende anledning til å dele dine egne litteraturkunnskaper med henne.

Planlegg personlige treff

Den aller beste metoden for å oppnå indre energi, er ved å bruke tid sammen med dine nære og kjære. Hvorfor ikke planlegge å møtes regelmessig? Hver uke kan du og partneren din ha en hyggelig middag sammen, eller du kan shoppe eller trene sammen med tenåringen din. Det finnes selvsagt andre spennende muligheter også: Ta del i en miljøbevegelse, eller vær aktiv i et humanitært prosjekt. Hvis du omgir deg med inspirerende mennesker, så er det bare en fordel og vil forsterke din egen indre styrke.

KANSKJE DU OGSÅ LIKER