You are here!!


Hvilke av disse nye mattrendene har du allerede prøvd?

Du er ofte den første som hører om de nyeste sunne mattrendene, men pleier å være litt skeptisk når det gjelder populære trender som kommer og går. Vi har tatt en kikk på dette årets trender og har funnet dem som det er verdt å rydde plass til i kjøleskapet.

Grønnkål

Grønnkål er full av næringsstoffer og har vært en favoritt hos helsebevisste livsnytere i årevis. Likevel har denne grønnsaken med mørkegrønne eller lilla blader først i det siste fått spille en hovedrolle. Noen matskribenter kaller den grønnsakenes «konge», og grønnkål er kjent for å være næringsrik selv om den er kalorifattig. Grønnkål kan ha en bitter smak hvis den ikke tilberedes riktig, noe den har til felles med mange andre mørkegrønne korsblomstgrønnsaker. Hemmeligheten er å koke den, eller å mykne bladene med sitronsaft hvis du bruker den i en salat.

Belgfrukter

Belgfrukter er frukt fra planter i erteblomstfamilien. Kjente belgfrukter er linser, soyabønner, peanøtter, kidneybønner og kikerter. Belgfrukter har et høyt fiberinnhold og inneholder komplekse karbohydrater, samtidig som de er fettfattige. Belgfrukter kan brukes i en rekke måltider. En blandet salat med bønner er f.eks. ikke bare velsmakende, men vil også gi deg energi til dagens gjøremål. Eller du kan prøve en krydret chilirett med kokte kidneybønner til middag! Har du en foretrukken belgfruktbasert oppskrift?

Tang

Ja, det stemmer! Tang er sesongens store mattrend og har til og med sin egen helsestiftelse. Denne supre maten kan brukes i en grønn smoothie eller som tilbehør. Den har et høyt innhold av jod, som ifølge forskning bidrar til å redusere mental og muskulær utmattelse, forbedre tørt hår, hud og negler. Tang kan også ha langvarige fordeler. Bli inspirert av det japanske kjøkken, og bruk en kombinasjon av forskjellige typer tang og sesamfrø for å lage en unik og velsmakende salat.

Lag mat med både rot og stilk

Som en miljøbevisst person vet du hvor viktig det er å ikke kaste mat. Dette betyr at du må være kreativ med matrester og ikke bare kan kaste det som måtte være igjen av maten. Å bruke alle delene av frukt og grønnsaker, kalles «root-to-stalk»-matlaging og er blitt populært grunnet matskribenten Tara Duggan. Dette er en perfekt mulighet til å være kreativ på kjøkkenet! Utfordre deg selv, og prøv helt å unngå avfall fra ferske råvarer. Du vil snart oppdage hvor mye du kan lage med matrester: f.eks. supper, gryteretter, buljong, salater og mer …

Smaksatt vann

Vann er helt nødvendig for helsen og utgjør rundt 50–75 % av menneskekroppen. Dessverre kan vann være litt kjedelig på smak. Den nyeste trenden kombinerer derfor denne livgivende væsken med de fruktene, grønnsakene og urtene du liker aller best. Slik kan du lage en rekke forskjellige drikker som er både forfriskende og velsmakende! Prøv å sette smak på vannet med mango og mynte som et alternativ til en vårcocktail. Eller hva med en frisk kombinasjon av agurk, sitron og koriander for å våkne om morgenen?

Hvor mange av disse mattrendene har du allerede prøvd? Har du noen flere som kan legges til listen vår?

KANSKJE DU OGSÅ LIKER