You are here!!


Hva lærer vi av utfordringer?

Vi har alle personlige utfordringer vi ønsker å overvinne, samme om det er å pusse opp hjemme, begynne på skolen igjen i en alder av 40 eller starte sin egen virksomhet. Vi trenger ikke å reise jorden rundt for å overgå oss selv. Hver dag er full av små utfordringer, mer eller mindre vanskelige avhengig av personen. For noen kan det være å be om en lønnsøkning, for andre handler det om å skifte jobb. Det er modig å ta på seg en utfordring som betyr at du må forlate komfortsonen, avbryte rutinen, ta en sjanse og presse deg selv lenger enn du tror du klarer.

Det som stopper oss

Noen ganger tør vi ikke å ta spranget. Våre indre stemmer forteller oss at vi er for gamle, at vi aldri vil klare det. Vi lager våre egne hindringer, fordi vi er redde eller fordi vi har dårlige erfaringer fra tidligere. Vi overbeviser oss selv om at vi ikke strekker til eller ikke har på tid (grunnet barn, jobb etc.). Derfor tør vi ikke engang å ta det første skrittet. Likevel har vi alle evnen grunnet våre indre kvaliteter som mot, utholdenhet og evnen til å tilgi. Dette er selve vinneroppskriften for å takle en utfordring.

Enorme fordeler

Fordelene ved å overvinne en utfordring kan ses i vårt profesjonelle liv, personlige liv og kjærlighetsliv. Vi føler stolthet og får selvtillit, vi har grunn til å føle selvtilfredshet for å ha tatt sjansen. Når vi våger å gjøre noe, så får vi større selvrespekt, og vi oppdager kvaliteter ved oss selv som vi kanskje ikke visste eksisterte. Dette gir oss en styrke som vil være nyttig også senere.

KANSKJE DU OGSÅ LIKER