You are here!!


Din historie: Ting som gir livet mening

Louise er 43 år gammel. Hun er alenemor og en aktiv journalist. Hun liker å være sammen med venner, men er også opptatt av å være en veileder for datteren. Nedenfor deler hun sin historie.

«Da jeg innså at livet mitt var så hektisk at jeg ikke lenger klarte å nyte det, forsto jeg at jeg gikk glipp av noe viktig. Derfor ble jeg mer organisert. Jeg begynte å skjemme bort meg selv med små ting som hjalp meg med å få sinnsro, evne til å nyte livet og et oppmerksomt nærvær. Nå nyter jeg f.eks. god mat. Enkel mat. Nå spiser jeg det som jeg liker, jeg spiser ikke bare fordi jeg må eller fordi jeg er på en streng diett. Nå bruker jeg tid på aktiviteter jeg setter pris på, i stedet for å fylle timeplanen uten å tenke på hva jeg liker eller hva som er bra for meg. Selv det å ikke gjøre noe som helst, er nyttig. Jeg venter før jeg kjøper noe, slik at jeg virkelig har lyst på det, tenker på det, fantaserer om det, drømmer om det og forbereder meg, slik at jeg virkelig kan feire øyeblikket når jeg har faktisk har kjøpt det.

Jeg har også lært hvor viktig det er å klarne tankene, lytte til stillheten og kjenne på hva livet har å tilby. Dette gjør at jeg setter pris på det jeg har rundt meg, jeg legger merke til mine omgivelser og velger hva jeg ønsker å dvele ved og hva som er mindre viktig.

Jeg bruker også tid på å velge ut den musikken jeg vil høre på, oppdage, sortere og plukke ut de klærne jeg vil beholde og dem jeg vil gi bort. Jeg siler dessuten innkommende telefonsamtaler, om jeg skal svare eller ikke. Jeg velger hvilke e-poster jeg ønsker å besvare der og da og hvilke som kan vente. Det samme gjelder hvilke personer jeg ønsker å være sammen med og hvem jeg ikke vil bruke tid på. Når jeg finner plass i livet mitt til disse små tingene, disse små øyeblikkene som kanskje virker ordinære og ubetydelige, så føler jeg meg sterkere og mer tilfreds.»

KANSKJE DU OGSÅ LIKER