You are here!!


Din historie: Mine retningslinjer for å bli velorganisert

Veronique er 50 år gammel. Hun er mor til tre (16, 18 og 20 år gamle) og jobber som forretningsdirektør i en digital oppstartsbedrift. Mellom familie og jobb er målet hennes å ha tid til seg selv. Nedenfor deler hun sin historie.

«Enten så er du velorganisert, eller så er du det ikke. Jeg har en fulltidsjobb med mye stress, en partner og tre barn. Jeg har med andre ord ikke noe valg. Jeg må være velorganisert, hvis ikke blir livet mitt altfor hektisk. Hemmeligheten min er å akseptere at jeg må «sløse bort» tid for å spare tid. Jeg har lært, ofte på bekostning av meg selv, at det å lese en kjedelig bruksanvisning gjør at jeg mye raskere forstår hvordan et redskap fungerer. Hvis jeg forbereder meg til et møte med en klient, så halveres kanskje tiden på selve møtet. Det lønner seg dessuten å lese en oppskrift fra begynnelse til slutt før du begynner å lage maten. Da unngår du å gjøre feil og bli opprørt.

Før jeg skal utføre en oppgave, så spør jeg meg selv alltid om hva jeg ønsker å oppnå, hvordan jeg har tenkt til å lykkes og hvor mye tid jeg vil trenge. For å besvare disse spørsmålene, så må jeg vurdere hvor mye energi jeg har i dette øyeblikket. Det lar meg se om det er realistisk å gjennomføre oppgaven her og nå, eller om jeg heller burde utsette oppgaven til et mer gunstig tidspunkt. Min måte å gjøre ting på, gir meg mye frihet og virker betryggende. Jo bedre organisert jeg er, jo større sinnsro har jeg og jo enklere blir det for meg å sette av tid til uventede gjøremål, moro og selv luksusen det er å ikke gjøre noe som helst.»

KANSKJE DU OGSÅ LIKER