You are here!!


De beste ferske råvarene til vårlige salater

Vår er sesongen for «planer og prosjekter» ifølge Tolstoj. Hvorfor ikke feire at det varme været er her ved å planlegge noen velsmakende sesongbaserte salater? Få kreativiteten i gang (og aktiver smaksløkene) med disse fem forslagene.

Lag en knasende god lunsj

De beste salatene benytter ulike konsistenser. Sukkererter som høstes om våren, er perfekte som knasende innslag i salaten. De kan kokes eller spises rå, hva man enn måtte like best. Hvorfor ikke leke litt med ulike konsistenser og benytte kokte egg og en rømmedressing i salaten? Fetaost fungerer også bra i en salat med sukkererter. Sukkerertenes søtlige smak passer godt sammen med salt ost.

Gjør dagen trivelig med farge

Om våren viser naturen frem et vell av farger. Gjenskap naturens vakre blomster og vekster i kjøkkenet med en fargerik vårlig salat. Rødbetens dyplilla farge får enhver salat til å se festlig ut. Hvis du ønsker en mer diskré smak, kan du ha noen tynnskårede reddikskiver over salaten.

En vårfavoritt

Asparges er en av vårens mest populære grønnsaker. Den passer godt som forrett sammen med olivenolje, svart pepper og havsalt, men er like godt egnet i en salat. Unngå vasne stilker ved å ha dem i ovnen i 15–20 minutter med bare litt olje og rikelig med krydder. Ferske cherrytomater og oppsmuldret fetaost er ypperlige følgesvenner.

Dressinger som imponerer

Våren er den perfekte årstiden for å lage kreative salatdressinger. Ta på hagehansker, og kom deg ut i urtehagen. Urter kan virkelig utgjøre forskjellen mellom en kjedelig dressing og en som er full av smak. Prøv å blande mynte sammen med sitronsaft og olivenolje for å få en syrlig og forfriskende kombinasjon. Denne dressingen passer spesielt godt sammen med kokte eller wokkede grønnsaker.

Grønn velvære

Blader, blader, blader! Våren er den beste årstiden for ferske bladgrønnsaker. Prøv derfor å lage en blandet bladsalat. Ideell til lunsj, middag eller som tilbehør når du har gjester. Du kan kombinere alle favorittsalatbladene i en og samme bolle. Hva med mâchesalat (også kalt feltsalat eller vårsalat), pepperaktig ruccola, vitaminrik spinat og radicchiosalat for å tilsette litt farge? Til slutt kan du drysse over en lett vinaigrette og ha noen knuste cashewnøtter på toppen.

Blir du inspirert? Hvilke ingredienser bruker du i en perfekt vårlig salat?

KANSKJE DU OGSÅ LIKER