You are here!!


5 oppskrifter på smaksatt vann, som hjelper på væsketilførselen

Det er viktig å få i seg nok væske, men vann kan være litt kjedelig på smak. Hvis du velger bort vann grunnet smaken, risikerer du å ikke nå det anbefalte daglige væskeinntaket. Smaksatt vann kan være redningen! Her er fem favorittoppskrifter på smaksatt vann, som kan nytes hele dagen.

Morgenmotivasjon: sitrus og agurk

Start morgenen med en forfriskende drikk som vekker sansene. Del opp litt agurk (legg noen skiver til side for å bruke som øyemaske om kvelden), og ha agurkskivene i en mugge med kaldt vann. Press i litt sitronsaft, skjær sitronskallet i strimler og ha oppi vannet. Den kjølige smaken av agurk passer perfekt til sitronens naturlige syrlighet. Som variasjon kan du bruke lime, appelsin eller grapefrukt – hva du enn måtte foretrekke!

God fordøyelse etter lunsj: bær og mynte

Mynte er kjent for å ha en gunstig effekt på fordøyelsen*, noe som gjør den perfekt etter lunsj. Mørke bær som bringebær og blåbær inneholder mye antioksidanter og tilfører en søt, fruktig smak. Hvem trenger vel dessert? Gni på myntebladene, og klem lett på bærene før du har dem i vannet, slik at du får mest mulig smak. Ved å tilberede blandingen om morgenen, sikrer du at vannet er full av smak til lunsj.

Ettermiddagsdrikk i solen: ingefær, pære og vanilje

Denne blandingen er den ultimate smakskombinasjonen, en regelrett cocktail av smak. Fruktig pære, het ingefær og søt vanilje vil glede smaksløkene. Vi anbefaler denne drikken på en solrik dag sammen med venner. Smaken vil vare hele uken, så du trenger ikke bekymre deg for at du lager for mye. Når det gjelder hvor mange ingredienser du tilsetter: mer er mer!

Tilfredsstill søtsuget: kirsebær og lime

Selv om du kanskje er glad i det søte, så kan du ikke overdrive. Denne søte og fruktige drikken er en nytelse. Kirsebær gir en naturlig søtlig smak, og lime gir en god syrlig ettersmak. Hvorfor ikke beholde frukten etter at du har drukket opp alt vannet, slik at du kan bruke det til en næringsrik smoothie senere? Kirsebær og lime passer godt i enhver drikk!

Etter treningen: agurk, lime og mynte

Belønn deg selv etter treningen med en svært væsketilførende drikk med agurk, lime og mynte. Vannmelon er en glimrende erstatning hvis du foretrekker å bruke agurken som øyemaske! Begge fruktene (ja, agurk er faktisk en frukt) er kjent for å kunne skylle ut giftstoffer, mens mynte og lime hjelper på fordøyelsen og muskelkramper**. Ha blandingen i kjøleskapet om natten for å få ekstra mye smak.

Hvilke varianter foretrekker du når du drikker smaksatt vann?

KANSKJE DU OGSÅ LIKER